استانداردهای مواد غذایی در دنیا و راهیابی به بازارهای بین‌المللی مواد غذایی

چکیده

استانداردهای مواد غذایی در ایالات متحده و اروپا بیشتر از آنچه که مصرف‌کنندگان تصور می‌کنند مشابه هستند. هر یک از نهادهای نظارتی مربوطه، تست‌های پیش از بازار، برچسب‌گذاری و راهنمایی‌های ایمنی را الزامی می‌کنند. به عبارت دیگر، این دو بازار بیشتر از آنچه که تفاوت دارند، اشتراکات زیادی دارند و این خبر خوبی برای تأمین‌کنندگان، تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان است. این اطلاعات با توجه به شرایط و نظارت‌های موجود در ایران، در سایت مجتمع آزمایشگاهی بهشت آیین قرار می گیرد تا کارشناسان و صنایع با استانداردهای بین‌المللی و قوانین ملی مرتبط بیشتر آشنا شوند.

۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
18 بازدید
استانداردهای مواد غذایی در دنیا و راهیابی به بازارهای بین‌المللی مواد غذایی

استانداردهای بالای مواد غذایی در هر دو بازار مطالعه‌ای که توسط شاخص جهانی امنیت غذایی (GFSI) انجام شد، بررسی دقیقی از بیش از 100 کشور برای ارزیابی استانداردهای ایمنی مواد غذایی هر کشور انجام داد. نتایج این مطالعه نشان داد که هفت کشور اروپایی و دو کشور آمریکای شمالی در رتبه‌بندی 10 کشور برتر قرار دارند و ژاپن تنها کشور آسیایی است که در این لیست حضور دارد. علیرغم وجود استانداردهای مختلف ایمنی مواد غذایی در سطح جهانی، این بازارها به طور مداوم محصولات با کیفیت بالا تولید، ساخت و تأمین کرده‌اند.

کیفیت مواد غذایی در اروپا و آمریکا: چه کسی قوانین را تعیین می‌کند؟ هم ایالات متحده و هم اروپا، نهادهای نظارتی برجسته‌ای دارند که از مصرف‌کنندگان محافظت کرده و استانداردها، مقررات و بهترین شیوه‌ها را به تأمین‌کنندگان و تولیدکنندگان منتقل می‌کنند.

اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) در ایالات متحده، مقررات غذایی توسط FDA تعیین و اجرایی می‌شود. این نهاد مسئول محافظت از سلامت عمومی در چندین حوزه است.

حوزه فعالیت گسترده FDA شامل موارد زیر است:

  • لوازم آرایشی
  • داروهای انسانی
  • داروهای حیوانی
  • دستگاه‌های پزشکی
  • محصولات دخانیات
  • غذای انسان
  • غذای حیوانات و تغذیه
  • الکترونیک‌هایی که اشعه ساطع می‌کنند

این نهاد در حال حاضر با بودجه‌ای 8.4 میلیارد دلاری، که نشان‌دهنده افزایش چشمگیر 34 درصدی از سال 2022 است، عمل می‌کند. این افزایش برای بهبود ایمنی مواد غذایی و نوسازی برنامه‌های ایمنی دستگاه‌های پزشکی در نظر گرفته شده است. اداره غذا و داروی ایالات متحده در برخی حوزه‌ها با وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) هم‌پوشانی دارد، که مسئولیت‌های آن شامل گوشت، مرغ و تخم‌مرغ است.

سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA) در اروپا، سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا وظیفه‌ای بزرگ برای هماهنگ کردن و اجرای مقررات غذایی در تمام 27 کشور عضو اتحادیه اروپا دارد. این تفاوت اساسی میان سازمان‌ها است؛ در حالی که ایالات متحده به یک نهاد فدرال وابسته است، سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا به طور مستقیم با یک دولت خاص مرتبط نیست. این امر هم مزایایی و هم معایبی دارد که قطعاً بر کارایی آن تأثیر می‌گذارد.

چگونه استانداردهای مواد غذایی ایالات متحده و اروپا تفاوت دارند؟ ایالات متحده و اروپا در دو زمینه اصلی تفاوت دارند.

یکی از این تفاوت‌ها، استانداردهای خاص مواد غذایی است، به ویژه در زمینه آلرژن‌ها، نگهدارنده‌ها و افزودنی‌ها که به شیوه‌های متفاوتی آزمایش و تحلیل می‌شوند. تفاوت دیگر در نحوه برچسب‌گذاری مواد غذایی است.

راهنمای افزودنی‌های غذایی: اداره غذا و داروی ایالات متحده رویکردی آسان تری در آزمایش و بازرسی‌ها دارد و معمولاً اجازه می‌دهد مواد غذایی جدید تا زمانی که مضر بودنشان ثابت نشده باشد، استفاده شوند. این شامل موادی مانند مواد تراریخته (GMO)، هورمون‌های رشد و نگهدارنده‌های شیمیایی است. در اروپا، سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا از تولیدکنندگان می‌خواهد که افزودنی‌ها پیش از تأیید ایمن بودنشان را اثبات کنند و استفاده از هورمون‌های رشد و چندین افزودنی شیمیایی را ممنوع کرده است. این تفاوت‌های فلسفی منجر به این می‌شود که برخی افزودنی‌ها در ایالات متحده مجاز و در اروپا ممنوع باشند. برای مثال، این هشت ماده افزودنی به طور معمول در ایالات متحده استفاده می‌شوند، اما در اروپا ممنوع هستند:

  • rBGH (rBST) – هورمون رشد
  • Ractopamine – افزایش حجم عضلات لاغر در دام‌ها
  • پتاسیم برومات – سفیدتر کردن محصولات پخته و افزایش حجم
  • روغن نباتی برومینه‌شده – برای جلوگیری از جدا شدن طعم‌ها در نوشیدنی‌ها
  • اولسترا – جایگزین چربی
  • آزودیکربونامید – برای سفید کردن آرد
  • رنگ‌های غذایی – قرمز #40، زرد #6، زرد #5، آبی #1
  • BHA و BHT – نگهدارنده‌ها

برچسب‌های غذایی اروپا در مقایسه با آمریکا

رویکرد اروپا در مورد افزودنی‌های غذایی به وضوح قابل مشاهده است. سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا به هر افزودنی غذایی یک کد 3 یا 4 رقمی اختصاص می‌دهد و این شماره باید در برچسب مواد غذایی درج شود اگر در محصولی استفاده شده باشد. سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا معتقد است که این سیستم باعث می‌شود مصرف‌کنندگان راحت‌تر بتوانند افزودنی‌های خاص را جستجو کرده و به خاطر بسپارند. در ایالات متحده، همین افزودنی‌ها باید به طور کامل در برچسب‌ها نوشته شوند. جالب اینجاست که بسته‌بندی مواد غذایی که فقط شامل شماره‌های E باشد، در بازارهای ایالات متحده ممنوع است. این مقررات دلیل این است که برندها نمی‌توانند با یک خط بسته‌بندی، هر دو استاندارد را رعایت کنند. هر دو بازار الزامی دارند که آلرژن‌های پرخطر روی برچسب‌های مواد غذایی ذکر شوند. ایالات متحده هشت آلرژن را الزام‌آور کرده است، در حالی که اروپا 14 آلرژن را ذکر می‌کند.

 

راهیابی به بازارهای بین‌المللی مواد غذایی

توانایی‌های مجتمع آزمایشگاهی بهشت آیین تیم ما را به پیشرو بودن در یک محیط نظارتی پویا سوق می‌دهد. تیم باتجربه ما دارای دانش گسترده‌ای در صنعت است که ما را در موقعیتی قرار می‌دهد تا به بزرگترین چالش‌های مشتریان تولیدکننده مواد غذایی ،دارویی، بهداشتی و مکمل خود پاسخ دهیم. ببینید ما چه کاری می‌توانیم برای شما انجام دهیم.

نویسنده: دکتر دادار

منبع : Tilley Distribution

مشتری 1
مشتری 2
مشتری 3
مشتری 4
شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی
سازمان غذا و دارو